چرا دانشگاه استنفورد در نوآوری بهترین دانشگاه است؟
چرا دانشگاه استنفورد در نوآوری بهترین دانشگاه است؟
مؤسسه Thomson & Reuters هر ساله و بر مبنای شاخصهای علمی متعدد، فهرستی از صد دانشگاه نوآور جهان را منتشر میکند. استنفورد چهار سال است که صدرنشین این فهرست است. در این پیام، برخی از مهمترین دلایل موفقیت این دانشگاه را مرور میکنیم.
نوآوری در استنفورد یک مأموریت، فرهنگ و ارزش است. دانشگاه، دانشجو و هیئتعلمی خود را به ریسک کردن تشویق میکند، بودجه، حمایت دولتی و شبکه ارتباطی در اختیار آنها میگذارد و واهمهای از شکست سرمایهگذاری خود ندارد.
آموزش نوآوری و کارآفرینی یکی از ارزشها و اولویتهای استنفورد است. تمامی دانشکدهها (و نه فقط دانشکده تجارت یا مهندسی) علاقه دارند تا مرتباً دورههای آموزشی یا رقابتهای دانشجویی را برای ارتقای مهارتهای نوآورانه و کارآفرینانه در بین دانشجویان طراحی و اجرا نمایند.
استنفورد، تنها هفت دانشکده دارد اما ۱۸ مؤسسه تحقیقاتی مستقل از دانشکدهها دارد که با رویکرد بینرشتهای طراحی شدهاند. حیطه کاری هر مؤسسه، یکی از مهمترین مسئلههای ملی یا بینالمللی است و اساتید یا دانشجویان از هر یک از دانشکدهها میتوانند با مؤسسه همکاری نمایند.
علاوه بر مؤسسات بینرشتهای، هر دانشکده نیز میتواند برنامههای بینرشتهای طراحی کرده و اساتید و دانشجویان سایر دانشکدهها را دعوت به همکاری در فعالیتهای بینرشتهای نماید. در مجموع دانشکدهها، حدود ۴۰ برنامه بینرشتهای در استنفورد وجود دارد.
در سال ۲۰۱۷ - ۲۰۱۸، حدود ۶۲۰۰ پروژه علمی در استنفورد طراحی و اجرا شده که همگی اسپانسرهایی خارج از محیط دانشگاه داشتهاند. این اسپانسرها خصوصی یا دولتی بودهاند و در مجموع، ۱.۶۴ بیلیون دلار به دانشگاه کمک کردهاند.
استفورد زیرساختهای فیزیکی نوآوری را به خوبی فراهم کرده است. فضای فیزیکی و تجهیزات در دانشکدهها و مؤسسات بینرشتهای به نحوی است که فرصت فعالیت و ایده پردازی مشترک را برای دانشجویان و اساتید دانشکدههای مختلف فراهم میکند. مثالی از این زیرساختها را در پیام بعدی معرفی میکنیم.
استنفورد در مجاورت دره سیلیکون واقع شده و این مجاورت برای هر دو طرف پرسود است. صنایع و شرکت های دره سیلیکون مشتاقانه جواب سؤالات و نیروی کار خود را از استنفورد میجویند و استفورد هم با تکیه بر سرمایهها، آموزشها و شبکهی افراد دره سیلیکون رشد میکند.
و نهایتاً، استنفورد در انتخاب دانشجویان خود بسیار سختگیرانه عمل میکند و بااستعدادترینها را جذب میکند. در دو سال گذشته ۴۳,۹۹۷ نفر برای ثبتنام در استفورد درخواست کردهاند که از این بین تنها ۲۰۶۳ نفر پذیرفته شدهاند؛ یعنی میزان پذیرش تنها ۴ درصد است.
اما برایند عوامل بالا، نتایج عینی زیادی به دنبال میآورد. استنفورد نه تنها از نظر علمی سرآمد است و مثلاً، تا امروز ۸۱ برنده نوبل داشته است؛ بلکه از نظر درآمدزایی نیز بینظیر است. کارآفرینان و نوآوران فارغالتحصیل از استنفورد آنقدر ثروتمند هستند که اگر با یکدیگر جمع شوند و کشور مستقلی تأسیس کنند؛ دهمین کشور ثروتمند کل دنیا خواهند بود.
این یعنی چرخه مثبتی در استفورد شکل گرفته است تا دائماً، دانش، سرمایه، اعتبار و نیروی کار بیشتری به این دانشگاه بازگردد.
منبع: همشهری آنلاین
نظر شما :