سرمایهگذاری در استارتاپها بیمه میشود
سرمایهگذاری در استارتاپها بیمه میشود
برای افزایش انگیزه سرمایهگذاران جسور، قراردادی با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منعقد شده است که بر اساس آن سرمایهگذاری در طرحهای استارتاپی زیر پوشش بیمه قرار میگیرد. این یکی از تلاشها برای جذب سرمایه بخش خصوصی در زیست بوم فناوری و نوآوری است.
در سال جاری تخصیص اعتبار به 19 طرح مختلف استارتاپی در صندوق نوآوری و شکوفایی تصویب شده است. در مجموع بیش از 300 میلیارد تومان در این طرحها سرمایهگذاری صورت گرفته است. این طرحها در حوزههای مختلفی مانند، دارو، تجهیزات پزشکی، معدن، تجهیزات صنعتی، آی.تی و فناوری اطلاعات ارائه شداند.
هر چند رویکرد اصلی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و دیگر نهادهای همکار با این معاونت در حوزه سرمایهگذاری، جذب سرمایه بخش خصوصی و سرمایهگذاری جسورانه محسوب میشود. اما حمایتهای مختلف مالی نیز از سوی نهادهای مختلف، به ویژه صندوق نوآوری و شکوفایی به استارتاپها عرضه میشود. تخصیص حمایت مالی مستقیم به 19 طرح ارائه شده از سوی فعالان فناور و استارتاپها در این راستا صورت گرفته است.
یکی از حوزههایی که بیشترین حمایت را به خود اختصاص داده است، حوزه سلامت و سلامت دیجیتال است. در این ارتباط به تازگی دو رویداد از سوی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه سلامت برگزار شد. این دو رویداد که در راستای جذب سرمایه برای استارتاپهای فعال در این حوزه، برگزار شده بود، توانست برای طرحهای مختلف ارائه شده سرمایه جذب کند. حدود 200 سرمایهگذار برای حضور در این رویدادها دعوت شدند و طرحهای ارائه شده از سوی فعالان استارتاپی را بررسی کردند. بخشهای مختلف زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش دارند تا با توسعه فرهنگ سرمایهگذاری جسورانه در زیستبوم نوآوری کشور و فرهنگسازی در این حوزه، بخش خصوصی را ترغیب کنند که خود محوریت تامین مالی در زیستبوم اقتصاد دانشبنیان را بر عهده بگیرد.
سرمایهگذاری جسورانه در پروژههای استارتاپی همواره با ریسک همراه بوده است. نام جسورانه نیز با توجه به ریسک چنین سرمایهگذاریهای، به آن اطلاق میشود. با این همه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر نهادها مانند صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش دارند تا ریسک و هزینه چنین سرمایهگذاریهای را تا حد امکانان کاهش دهند.
محمد حسین رضوانیان مدیر ارزیابی سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای کاهش ریسک سرمایهگذاری در استارتاپها و طرحهای فناورانه، یک قرارداد با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منعقد شده است. بر اساس این قرارداد، سرمایهگذاریهای استارتاپی زیر پوشش بیمه قرار میگیرند.
بر اساس این قرارداد، سرمایهگذاران طرحهای استارتاپی میتوانند اصل سرمایه خد را در طی یک قرارداد زیر چتر بیمه قرار دهند. این نوع بیمه خاص، اصل سرمایه، این سرمایهگذاران را بیمه میکند و باعث میشود که زیان قابل توجهی متوجه بخش خصوصی فعال در حوزه نوآوری نشود.
برای اولیه بار است که در کشور، سرمایهگذاری در یک حوزه خاص از چنین سطحی از پشتیبانی برخوردار شده است و زیر چتر بیمه قرار گرفته است. به گفته صاحبنظران این مسئله میتواند انگیزه بالای در سرمایهگذاران ایجاد کند تا بدون دغدغه خاطر و نگرانی از این موضع که سرمایه آنها ممکن است به خطر افتد، در حوزه زیست بوم نوآوری کشور و طرحهای استارتاپی سرمایه گذاری کنند.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری
نظر شما :